miercuri, 9 ianuarie 2013

CU OCHII IN LACRIMI

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
BIBLIOTECA ACADEMIEI ROMANE

BIBLIOTECA DIGITALA DACOROMANICA 
BIBLIOTECA  VIRTUALA
DEX ONLINE
POEZII 1, POEZII 2, 
PROZA 1, 


SI TOTUSI, ROMANIA!!



“In Romania "cantaretii” canta. O suta de pungasi de strada incepura sa urle, si, cand nu se auzi decat urletul lor, ei zisera: - Cantecul nostru a invins cantecul lor. Si chiar lume se adunase mai multa. Aveau cu ei publicul?!" (Nicolae Iorga).
Ce poti spune despre un popor caruia i-au fost furate chiar si ”revolutiile”? Ce poti spune despre un popor care atunci cand a scapat de ocupatii straine a fost “ cotropit” imediat de ocupanti romani?Ce poti spune despre o ruga si un rug!
Poti spune ca exista o tara in care oamenii devin valorosi numai dupa moarte sau cand se retrag in pustnicie, cand nu mai merg cu autobuzul sau tranvaiul, nu mai consuma banii de pensii si medicamente, nu mai ocupa paturile in spitale. Exista pe Pamant o tara in care omul batran este mai putin om. Batranetea si moartea nu ne privesc. sunt genul de "neplacute" pe care le dam la o parte asteptand sa se rezolve de la sine. E problema Lui, a Lor, nu a noastra! Noi mai avem pana la un atunci nedefinit pe care il pitim dupa un colt de gand. Exista o tara in care batranii nu isi pot salva visele obosite si unde minciunile talharilor sterg periodic memoria colectiva, o tara in care multe vieti de sfinti si genii sunt intunecate de uitare dupa ce o viata intreaga au luminat! Exista o tara in care oamenii nu se mai pot bucura de zambetul florilor, adierea copacilor sau cantecul pasarelelor pasind dezorientati prin multimea zgomotelor care ii inconjoara. Ei au uitat limbajul ierbii calcate de picioare desculte.Exista o tara talharita cu barbarie in 1945 in numele "comunismului" si 1989 in numele "capitalismului". De fiecare data proprietatea agonisita o viata de om a fost luata cu japca de talhari iluminati de felinare rosii din Est. In prezent in aceasta tara se hotaraste inchiderea cercului talhariilor urmand ca hotii si pagubasii sa devina toti o apa si un pamant. Latratul televiziunilor private de stiri zapacesc oile si le aduna in tarc alaturi de lupi. In acea tara "romanii, care sunt oameni speciali, nu mai cred in valorile lor si , daca mesajul le este adus de un strain,este mai bine primit decat de la unul de-al lor".


Romania modelata de politicienii tranzitiei si de televiziunile nationale private de stiri este o lume a urii in care iubirea este scuipata golaneste in fata si calcata zilnic in picioare.Reguli ale unui joc democratic conceput de tradatori de neam imbecili ( imi cer scuze domnului Iliescu) ne tarasc din graseala in greseala. Suntem lipsiti de dreptul de a spera, de dreptul de a visa. Cred ca aceasta este principala greseala a guvernului Boc. Intr-o Romanie in care opozitia s-a jegarit rau de tot, hamesita de cand tot latra la Luna dupa putere, guvernul Boc pare a nu intelege ca puterea reala este acest popor dinamic caruia politici corecte, pe termen mediu, trebuie sa ii permita din nou sa viseze. "Banii" au incercat sa distruga Romania dar SPERANTA romanilor poate inca sa invinga. Si o va face indiferent de ura si incapacitatea politicienilor.






PARADOXURILE REVOLUTIEI ROMANE (Patapievici)

1.In România, “cine a declanşat revoluţia nu a câştigat-o, în schimb, deşi fără nici o putere în stat, a (fost ) păstrat constant, în ochii societăţii româneşti” drept castigatorul ei.
2.“Deşi nu a avut vreo legitimitate ca făuritor al revoluţiei ori ca participant la ea, Intelectualul Public (gruparea liberă de intelectuali din Grupul pentru Dialog Social şi Alianţa Civică (a fost singurul învestit, social vorbind, cu legitimitatea de a vorbi despre revoluţie şi despre obiectivele politice legitime ale României”
3.Guvernarea neocomunistă [care a luat puterea in 1989], care era de stânga, a fost silită să se plieze pe agenda intelectuală a reformei economice şi politice, care era de dreapta.
4.In timpul revolutiei romane “victimele au fost din rândul revoluţionarilor, nu din rândul învinşilor.
5.Dacă “revoluţia comunistă” a produs victime de ordinul zecilor de milioane in randul celor inlocuiti de la putere, revoluţiile anticomuniste nu au produs nicio victimă din rândul celor [care, cel putin formal,au fost] înlocuiţi de la putere (cu excepţia notabilă a lui Ceauşescu, executat sumar de foştii săi acoliţi)
PARADOXURI




Statul roman are o existenta de numai 150 de ani, timp in care traditia democratica nu a fost dominanta deoarece am avut:
1. TREI DICTATURI ( dictatura regala (1938-1940),dictatura militara pe timp de razboi(1940-1944), dictatura comunista (1947-1990) ] cu o durata totala de 50 de ani;
2. PATRU RAZBOAIE( razboiul de independenta (1887-1888), al doilea razboi balcanic (1913), primul razboi mondial (1916-1919), al doilea razboi mondial (1940-1945) cu o durata de 13 ani;
3. OPT LOVITURI DE STAT (instaurarea regimului cezarist al lui Cuza (1864) inlaturarea lui Cuza (1866) , lovitura lui Carol al II-lea (1938), instaurarea dictaturii regakle a lui Carol al II-lea (1930) instaurarea dictaturilor militare (1940,1944,1945,1947)]
4. OCUPATIE MILITARA SOVIETICA timp de 3 ani (1944-1947);
5. DEMOCRATIE (atat cat a fost) timp de 60 de ani, cu intermitente. In Romania asasinatul a fost un instrument al luptei politice aproape normal. Au fost asasinati in prima linie Barbu Catargiu, I.G.Duca,Corneliu Codreanu, Nicolae Iorga, Virgil Madgearu, Ion Antonescu, Iuliu Maniu, Gheorghe Bratianu, Nicolae Ceausescu.

SI TOTUSI, ROMANIA!

1881 Alexandru Ciurcu – obtine un brevet din Franta prin care prevede posibilitatea zborului cu reactie.
* 1885 Victor Babes – realizeaza primul tratat de bacteriologie din lume.
* 1886 Alexandru Ciurcu – construieste prima ambarcatiune cu reactie.
* 1887 C. I. Istrate – Friedelina si franceinele.
* 1895 D. Hurmuzescu – descopera electroscopul.
* 1899 C.I. Istrate – o noua clasa de coloranti.
* 1900 Nicolae Teclu – becul cu reglarea curentului electric si gaz.
* 1904 Emil Racovita – fondatorul biospeologiei.
* 1905 Augustin Maior – telefonia multipla.
* 1906, 18.03 – Traian Vuia – avionul cu tren de aterizare pe roti cu pneuri; cu “Vuia I” acesta reuseste prima decolare fara sa foloseasca nici un mijloc ajutator, numai cu aparate aflate la bord (în fapt, primul avion din istorie).
* 1906 A.A. Beldiman – aparatul hidraulic cu dalta de percutie pentru sondaje adânci.
* 1908 Lazar Edeleanu – primul procedeu de rafinare a produselor petroliere cu bioxid de sulf din lume, procedeu care ii poarta numele.
* 1908 Acad. Nicolaie Vasilescu-Karpen – “pila Karpen”, care functioneaza înca si produce curent electric, neîntrerupt, de aproape 100 de ani!
* 1910 iunie – Aurel Vlaicu – lanseaza primul avion din lume fuselat aerodinamic.
* 1910 Tache Brumarescu – masina de taiat sulf.
* 1910 Stefan Procopiu – efectul circular al discontinuitatilor de magnetism.
* 1910 Gh.. Marinescu – tratamentul paraliziei generale.
* 1910 Henri Coanda reuseste primul zbor al unui avion cu reactie (fabricatie proprie).
* 1910 Ioan Cantacuzino – “fenomenul Cantacuzino” (aglutinarea unor microbi).
* 1913-1916 Ioan Cantacuzino – vaccinarea antiholerica (metoda Cantacuzino)
* 1916 D. Danielopolu – actiunea hipertensiva a digitalei.
* 1918 Gogu Constantinescu – întemeiaza o noua stiinta: sonicitatea.
* 1919 Stefan Procopiu – unitatea elementara de energie magnetica (magnetonul).
* 1920 Emil Racovita – pune bazele Institutul de Speologie Cluj (primul din lume).
* 1920 ing. Gheorghe Botezatu – a calculat traiectoriile posibile Pamânt – Luna, folosite la pregatirea programelor “Apollo” (al caror parinte a fost sibianul Herman Oberth); el a fost si seful echipei de matematicieni care a lucrat la proiectul rachetei “Apollo” care a dus primul om pe Luna.
* 1921 Aurel Persu – automobilul fara diferential, cu motor în spate (de forma “picaturii de apa”).
* 1921 Nicolae Paulescu – descopera insulina; pentru ca era un anti-mason virulent, Premiul Nobel l-au primit canadienii F. Banting si J.R.J. McLeod pentru aceasta descoperire…
* 1921 Stefan Procopiu – Fenomenul Procopiu (depolarizarea luminii).
* 1922 C.Levaditi si Sazevac – bismutul ca agent terapeutic împotriva sifilisului.
* 1925 Traian Vuia – generatorul de abur cu ardere în camera închisa si cu vaporizare instantanee.
* 1930 Elie Carafoli – avionul cu aripa joasa.
* 1933 Henri Coanda – aerodina lenticulara (farfuria zburatoare).
* 1938 Henri Coanda – efectul Coanda.
* 1938 Henri Coanda – discul volant.
* 1952 Ia fiinta Institutul National de Geronto-Geriatrie “Dr. Ana Aslan”, primul institut de geriatrie din lume, model pentru tarile dezvoltate, prin asistenta clinica si cercetare.
( http://cugiralba.wordpress.com).


CONSTITUTIE!
E nevoie de o Constitutie facuta pentru popor ( si sigur nu o vor face talharii tranzitiei),e nevoie de un set de legi unitar si simplu de aplicat si de judecatori care sa raspunda in fata altei puteri a statului pentru greselile de judecata. E nevoie de un aparat de stat ultrainformatizat in care cetateanul sa stie clar cine si de la ce institute raspunde pentru fiecare problema a lui, in care petitia sa fie sperietoarea functionarilor de la stat si nu functionarii statului sa fie teroristii liberei initiative, in care fiecare functionar, medic, profesor,politist, judecator sa nu se mai poata comporta din pozitia fuctiei sale ca un administrator de SRL ce trebuie, cu orice pret, sa obtina din ce face un profit suplimentar fata de salariu

1. In Romania , tara blaturilor, sistemul politico clientelar bazat pe coruptie generalizata , a ajuns la momentul END GAME;
2. Romania este tara cea mai corupta din Europa si avem cea mai "originala coruptie", "coruptia de subzistenta" care face coruptia un fenomen unanim "acceptat" in societate pentru ca daca nu corupi doctorul mori, daca nu corupi functionarul public iei amenda degeaba, la fel cu politistul, profesorul. Toata lumea si-a transformat jobul la stat intr-o afacere privata.
3. Averile din Romania s-au obtinut prin mijloace politice si nu economice incalcand regula de aur a competivitatii si blocand sistemul capitalist in formare
__________

Frankfurter Allgemeine Zeitung in articolul „Puciul Cleptocraţiei”: "Romanii apreciaza la presedintele lor... faptul ca spune lucrurilor pe nume si rupe legea tacerii. Este un om venit din interiorul sistemului, dar se pune contra acestuia. Basescu vrea un stat de drept in Romania, in care legile sa fie aceleasi pentru toti. Un verdict al Curtii Constitutionale a decis ca modul presedintelui de a‐si exercita functia pana in 2007 a fost conform cu Constitutia si nu a reprezentat nici un fel de motiv pentru suspendarea sa din functie. Romania este de la 1 ianuarie 2007 stat membru al UE. Cei care au avertizat asupra faptului ca aceasta tara nu este gata pentru aderarea la UE isi vad in acest fel confirmat avertismentul. Deja de saptamani este in curs un puci cu sange rece, in sanul Parlamentului, cu scopul de a expune justitia din nou influentei Guvernului si a sforariilor de natura criminala, ale caror interese pe sfera largita include insusirea de mijloace publice in mod necontrolat si ilegal precum si escrocherii financiare si spalarea de bani. In Romania fosti agenti deSecuritate se afla la nivele de conducere din cadrul companiilor, au in proprietate ziare, posturi de radio si televiziune si isi permit chiar si un partid, precum Dan Voiculescu, presedintele comisiei parlamentare de ancheta car ii reproseaza lui Basescu ca a ncalcat Constitutia
>>tot articolul>>__________________________________
Douăsprezece voci urlau furioase şi toate erau la fel. Ce se petrecuse cu feţele porcilor nu mai era de-acum o dilemă. Fiinţele de afară priviră de la porc la om şi de la om la porc şi din nou de la porc la om: deja era imposibil să mai spui care era care
______________
Calitatile CONDUCATORILOR n-au fost si, din perspectiva prezentului,nu vor fi stipulate niciodata intr-o CONSTITUTIE din Romania. Nu conteaza ce fel de CONDUCATORI vor masele care aleg, conteaza ce vor cei care-i numesc pe cei care vor fi alesi alesi. Nu va exista niciodata o fisa a postului celor alesi sau magistratilor ( cu atributii, responsabilitati si pedepse clar prevazute). Ne vom trezi cu o noua Constitutie propusa in al noulea ceas , facuta iarasi conform intereselor celor imbogatiti prin furturile grosolane din timpul "tranzitiei"! >>tot articolul>>
______________
Presa este o putere captiva in Romania! A patra putere a statului a intrat pe mana a trei dintre cei mai verosi afaceristi de tranzitie, mutanti mai presus de lege dotati cu ventuze speciale cu care au supt, fara scrupule ,averea poporului roman. Suntem o tara cu 3 televiziuni nationale de stiri care discrediteaza sistematic statul roman (slabindu-i autoritatea, deci puterea). Nu stiu exact daca in acest moment romanii mai sunt „propietarii” Romaniei dar stiu sigur ca Patriciu,SOV si Dan Voiculescu sunt proprietari peste nestirile din Romania. „Stirile” zilnice, difuzate de cei trei prin reteaua media nationala ce le apartine, ii prezinta pe cetatenii tarii ca fiind violatori, criminali, tigani fara tara,cersetori, inculti un adevarat pericol pentru ceilalati cetateni ai Europei.
Romanii au ajuns, si datorita actiunii acestor indivizi, poporul care se uraste cel mai mult pe el insusi depasindu-i pe evrei in acest sens. Acesti miliardari penali “au introdus la noi în ţară tonul violent şi trivialităţile presei-revolver, prin care înjosesc orice discuţie şi batjocoresc instituţiile şi demnitarii ţării… (EI) sunt conducătorii "opiniunii publice" a ţării româneşti... Străini de noi şi potrivnici fiinţei noastre, EI ne discută interesele, ne judecă, fac reputaţiile prin galăgie şi reclamă, şi le desfac prin tăcere şi calomnii, EI suie în slava cerului pe (cine au interes) şi caută să înjosească pe adevăraţii români; EI terorizează pe funcţionarii publici care voiesc să-şi facă datoria; ei critică totul: religia, coroana, armata, justiţia, învăţământul … “.( A.C. Cuza 1905) „Punând o dată mâna pe presa ..., care în genere nu mai are de ţintă luminarea, ci excitarea urelor între clase şi popoare, uşor li-e să spună, orice minciună patentată. Publicul cafenelelor, blazat pe ipercultura europeană şi setos de noutăţi de senzaţie, găseşte plăcere în citirea monstruozităţilor ce se vor fi petrecând în România. ...” ( Eminescu) >>tot articolul>>

Exista asa cum stim si “virusi sociali”: O Constitutie prost facuta, o presa aservita unor grupuri de interese straine prin grupuri de interese interne, lideri de sindicat care au tradat miscarea sindicala aliniindu-se intereselor contrare celor pe care ii reprezinta, dictatura judecatorilor,ignoranta unor lideri. Sunt forme de viata sociala distructive introduse incepand cu 1990 de “hackeri sociali” deosebit de periculosi pe care doctorii Frankenstein din serviciile secrete ii cunosc.
Nu cred ca acesti virusi sociali sunt creati dupa chipul si asemenarea societatii romanesti in ansamblu ci dupa chipul si asemanarea grupului restrains care i-a creat. Va mai amintiti de filmul din 1931 sau de cel recent al lui Copola in care doctorul Henry Frankenstein si cu asistentul sau Fritz furau cadavre reusind sa aduca in final la viata creierul unui criminal. Monstrul rezultat reuşeşte să scape de sub control si sa inceapa la randul sau sa omoare. Parca ne vine a spune ca la noi viata bate filmul dar cu toate asta romanii se incapataneaza sa creada in antivirusii sociali si intr-o lume fara monstrii pentru ca istoria i-a invatat ca “orice lucru contează, atât timp cât nu renunţi la el”, si ei nu renunta la libertate si democratie pentru copii lor.Lumea de azi se afla in plin razboi. Poate ultimul. Suntem inca in faza de testare a unor arme extreme:BANII SI RESURSELE NATURALE>>tot articolul>>



STATUL ROMAN
Statul roman are o existenta de numai 150 de ani, timp in care traditia democratica nu a fost dominanta deoarece am avut:
1. TREI DICTATURI ( dictatura regala (1938-1940), dictatura militara pe timp de razboi (1940-1944), dictatura comunista (1947-1990) ] cu o durata totala de 50 de ani;
2. PATRU RAZBOAIE( razboiul de independenta (1887-1888), al doilea razboi balcanic (1913), primul razboi mondial (1916-1919), al doilea razboi mondial (1940-1945) cu o durata de 13 ani;
3. OPT LOVITURI DE STAT(instaurarea regimului cezarist al lui Cuza (1864) inlaturarea lui Cuza (1866) , lovitura lui Carol al II-lea (1938), instaurarea dictaturii regakle a lui Carol al II-lea (1930) instaurarea dictaturilor militare (1940,1944,1945,1947)]
4. OCUPATIE MILITARA SOVIETICA timp de 3 ani (1944-1947);
5. DEMOCRATIE (atat cat a fost) timp de 60 de ani, cu intermitente. In Romania asasinatul a fost un instrument al luptei politice aproape normal. Au fost asasinati in prima linie Barbu Catargiu, I.G.Duca, Corneliu Codreanu, Nicolae Iorga, Virgil Madgearu, Ion Antonescu, Iuliu Maniu, Gheorghe Bratianu.
Romania a avut 4 regi (Carol I, Ferdinad I, Carol al II-lea, Mihai I pe o perioada de 81 ani) si 4 presedinti (Ceausescu, Iliescu, Constantinescu si Basescu pe o
perioada de 43 ani)



REGII ROMANIEI

REGELE CAROL I Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen 10 mai 1866- 1881 - 15 ani
Sotie: Regina Elisabeta (Elisabeta-Paulina-Otilia-Luiza principesă de Wied) „harnică, iubitoare de oameni, cultă și talentată”. Se spune că după o convorbire care nu a ținut mai mult de o oră, prințul a cerut-o de soție și în aceeași zi s-a întors ca logodnic al ei. Elisabeta a primit o educație aleasă de la profesori foarte buni. Ea știa să vorbească limba franceză, engleză, italiană, suedeză, română.
Propus rege de Ion Bratianu la recomandarea lui Napoleon al III-lea cu care principele Carol se inrudea
Imediat dupa inscaunare a adoptat prima Constitutie a Romaniei pe 29 iunie 1866, adaptata dupa Constitutia Belgiei (regele conduce dar nu guverneaza)
Carol si Elisabeta nu au avut urmasi (singurul copil pricipesa Maria a murit la 3 ani) Regele l-a numit successor la tron pe fratele sau Prințul Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen, care a renuntat la succesiune in favoarea fiului sau cel mai mare Wilhelm, care l-a randul sau a renunta in favoarea fratelui sau mai tanar Ferdinand,

.

REGELE FERDINAND Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen, a deveni rege la 49 de ani
1914-1927 - 13 ani Sotie: regina Maria_ din 1922 Soția lui Carol, Elisabeta a încercat să-l influențeze pe prinț ca să se căsătorească cu Elena Văcărescu. Conform constituției române, însă, nu avea voie să ia de soție o româncă. Pentru a clarifica incidentul, Elisabeta a fost exilată pentru 2 ani, până când Ferdinand a luat-o de soție pe Maria Copii : Carol, Elisabeta, Maria, Nicolae, Ileana, Mircea
Ferdinand a hotărât, împreună cu Consiliul de Coroană din August 1916 și în special datorită reginei Maria[intrarea României în Primul Război Mondial de parteaAntantei împotriva Germaniei și Austro-Ungariei,
În 1918, anul de naștere al României Mari, Ferdinand s-a întors triumfal la București, în fruntea armatei sale eroice, trecând pe sub Arcul de Triumf, întâmpinat fiind de populația entuziastă.
Ferdinand a fost încoronat rege al României Mari printr-o ceremonie spectaculoasă, în ziua de 15 octombrie 1922 la Alba Iulia.
Viața politică internă în timpul domniei sale a fost dominată de Partidul Național Liberal condus de frații Ion și Vintilă Brătianu. Cucerirea Transilvaniei a lărgit însă baza electorală a opoziției, a căror partide principale s-au unit în 1926 pentru a forma Partidul Național Țărănesc. În 1921, Ferdinand va avea bucuria să trăiască nașterea nepotului său, Mihai, fiul lui Carol și al Elenei. Cu toate acestea, mariajul dintre Carol și Elena nu avea să reușească, moștenitorul tronului părăsindu-și soția și fiul, fugind la Paris împreună cu amanta sa, Elena Lupescu. În cele din urmă, cu inima tulburată, Regele îl desemnează ca urmaș la tron pe nepotul său, Mihai, dezmoștenindu-l, în același timp, pe fiul său Carol. Ferdinand a murit în 1927, și a fost urmat la tron de nepotul său Mihai, sub o regență formată din prințul Nicolae, patriarhul Miron Cristea și Gheorghe Buzdugan, președintele Înaltei Curți de Casație

.
REGELE CAROL AL II-LEA Cunoscut sub numele de regale Carol Caraiman si porecla regale playboy
Sotii: Carol s-a căsătorit pentru prima oară la Odessa, Ucraina pe 31 august 1918, în contradicție cu statutul casei regale, cu Ioana Maria Valentina Lambrino, ("Zizi" Lambrino) (1898-1953), fiica unui general român; căsătoria a fost anulată prin sentință a Tribunalului Ilfov în 1919 dar relația dintre cei doi a continuat și ulterior s-a născut un fiu considerat ca ilegitim, Mircea Gregor Carol Lambrino. Carol s-a căsătorit, la Atena, Grecia (10 martie1921) cu Prințesa Elena a Greciei și Danemarcei. În cadrul acestei căsătorii s-a născut pe 25 octombrie 1921, Prințul Mihai. Acest mariaj s-a deteriorat la scurt timp prin aventura regelui cu Elena Lupescu (cunoscută ca "Magda Lupescu", 1895-1977), fiică a lui Nicolas Grünberg, un farmacist evreu, botezat creștin-ortodox, care a adoptat numele de Nicolae Lupescu. Elena Lupescu a fost inițial soția ofițerului de armată Ion Tâmpeanu. Ca rezultat al scandalului, Carol a renunțat la tron în decembrie 1925 în favoarea fiului său minor Mihai, care a devenit rege în iulie1927. Carol și regina-mamă Elena au divorțat în 1928. Carol a avut de asemenea un fiu cu o necunoscută, Maria Martini.
Pe 10 februarie 1938 a desființat partidele politice, ceea ce îi asigura puterea supremă. Tot în 1938 a inițiat o reformă administrativă de inspirație fascistă, prin care a împărțit teritoriul României în zece ținuturi.
Regele Carol al II şi Episcopul Visarion Hotin (Puyu) la sfinţirea catedralei Sfinţii Constantin şi Elena de la Bălți la 2 iunie 1935
Doi ani mai târziu, în anul 1940, forțat de presiunea politică a Uniunii Sovietice, Germaniei hitleriste, Bulgariei și a Ungariei horthyste să cedeze părți din teritoriul României Întregite, Carol a fost obligat să abdice în favoarea administrației pro-germană a generalului Ion Antonescu, în favoarea fiului său Mihai, stabilindu-se în final în Portugalia.



REGELE MIHAI Cunoscut in timpul doamnie lui Carol a l II-lea sub numele Mihai, Mare Voievod de Alba-Iulia 1927-1930/1940-1947
În august 1944, pe măsură ce armatele Uniunii Sovietice se apropiau de frontiera estică a României, Mihai s-a alăturat politicienilor favorabiliAliaților, care îi includea pe comuniști. La 23 august 1944 Mihai l-a destituit și l-a arestat pe Antonescu. În aceeași noapte, noul prim-ministru, generalul locotenent Constantin Sănătescu, l-a încredințat pe Antonescu comuniștilor, care l-au predat sovieticilor la 1 septembrie 1944. Într-un apel radiodifuzat către națiune și armată, Mihai a proclamat loialitatea României față de Aliați, a acceptat un pretins armistițiu oferit de aceștia, a ordonat încetarea focului împotriva Aliaților și a declarat război Germaniei. Acestea, însă, nu au împiedicat o ocupație sovietică, rapidă, nici capturarea de către URSS a circa 130.000 de militari români, duși ulterior în prizonierat în Uniunea Sovietică, unde mulți au pierit în lagăre de muncă forțată. Armistițiul cu Aliații a fost semnat trei săptămâni mai târziu, la 12 septembrie 1944, „în termeni impuși aproape în întregime de Uniunea Sovietică”, ca o consecință, între altele, și a faptului că aceasta își desfășurase forțele armate pe tot teritoriul României. În această situație, unii au considerat lovitura de stat drept „capitulare”, o „predare”„necondiționată” în fața sovieticilor și a aliaților lor. Regele Mihai a evitat soarta unui alt fost aliat german, prințul Kiril, regentul Bulgariei, executat de sovietici în 1945

I



ROMANIA are nevoie de ADEVAR daca mai vrem sa mai avem vreo  SPERANTA!
MINCIUNA este o otrava sociala cu efect asupra asupra mai multor generatii,iar noi am baut-o  pe stomacul gol..Veninul si minciunile improscate de Ponta si  voiculesti "sunt doar irealitati si prostii bine imbracate spuse .de dobitoci foarte dichsiti (Chamfort)

BASARABIA

ROMANII


Lucian Boia.
„Ceea ce cred este că România este o țară dereglată. A ieșit dereglată din comunism, nu s-a aranjat prea mult nici după aceea, dimpotrivă.  Din păcate ( exista)  un mare amestec, o mare neorînduială în viața intelectuală românească si o lipsă de exigență, o lipsă în ce privește selectarea valorilor.E o confuzie pînă la urmă, e un amestec, un ghiveci  intelectual, unde excelența ...stă foarte ușor alături de impostură și nimeni nu pare capabil și poate nimeni nu se preocupă foarte mult pentru a încerca cel puțin să orînduim lucrurile."
„Romanii nu exceleaza in spiritul de organizare
 Daca incercam o generalizare, totusi, printre calitatile si defectele romanesti, la rubrica “defecte” sau “lacune” se afla si lipsa de spirit de organizare. E clar ca romanii nu exceleaza in organizare. Toate lucrurile acestea au o explicatie istorica, pentru ca eu nu cred in “psihologia popoarelor”.

Lucrurile nu s-au legat atat de bine la romanii, din cauza ca au trait multa vreme intr-o societate traditionala, taraneasca si au intrat imperfect intr-o societate de tip modern. Cert e ca sunt opusul nemtilor in privinta asta. De asta s-a reactivat la noi o anumita mitologie pro-germana, vezi si revenirea in memoria istorica a lui Carol I, vezi si povestea mai recenta cu primarul Sibiului. Adica ne-ar placea sa primim o infuzie nemteasca tocmai pentru ca suntem constienti ca tocmai asta ne lipseste, ce au nemtii intr-un grad destul de inalt, adica disciplina, organizare, asta lipseste in cazul romanilor. Uneori ne si laudam indirect cu treaba asta, spunand ca suntem inteligenti, poate mai inteligenti decat altii. Si asta e o mitologie, bineinteles. Nu suntem nici mai inteligenti, nici mai putin inteligenti decat altii. Suntem, fiecare dintre noi, de diverse niveluri de inteligenta. In schimb, daca ne laudam uneori cu inteligenta, recunoastem ca nu stam deloc bine cu spiritul de organizare."

(Eminescu) Posibilitatea dată unor nulităţi şi unor parveniţi de-a trăi din buget, (ca  parlamentari) ; posibilitatea constituţională dată unor oameni de provenienţă incertă de-a exploata munca poporului ( in numele poporului) fără nici o compensaţie, iată răul, incurabil poate, al organizaţiei noastre.Punând o dată mâna pe presa ..., care în genere nu mai are de ţintă luminarea, ci excitarea urelor între clase şi popoare, uşor li-e să spună, orice minciună patentată



(Caragiale) "Cauza dezastrului in care a cazut tara este numai si numai nenorocita politica, ce o fac partidele si barbatii nostri de Stat de douazeci de ani incoace !"

Moftangiul este patriot hotărât, naţionalist exclusiv, român până în măduva oaselor! toată lumea trebuie s-o ştie! Guvernamental, sau, când din nenorocire nu se poate asta, opozant, moftangiul felicită Rrromânia în cazul întâi, o deplânge în cazul al doilea, în ambele cazuri o iubeşte până la nebunie. De aceea, el urăşte cu furie tot ce nu e român, tot ce nu e naţional.

El stimează agricultura, dar visează o industrie mare naţională, care să ne scape de tributul ce-l dăm străinilor: ceea ce-l înspăimântă este o cucerire a Rrromâniei pe terenul economic de către infamii de străini, ajutaţi de copiii vitregi ai ţărişoarii lui!

E om de partid, câtă vreme nu-i vorba decât de vederi asupra politicii interioare. Îndată însă ce e vorba de a ne prezenta faţă cu străinii, el crede că toţi românii trebuie să uite micile pasiuni şi, dându-şi mâna frăţeşte, să păşească strâns uniţi faţă cu primejdia economică, politică, socială şi culturală a Naţiunii! Inimicul comun este străinul! jos Străinismul!! sus Rrromânismul!!!

Oricine gândeşte altfel... e un trădător!



Aci, lumea e a persoanelor, nu persoanele sunt ale lumii... Aci sunt slujbe pentru slujbasi, nu slujbasi pentru slujbe; bisericii pentru popi si paracliseri, nu paracliseri si popi pentru biserici; catedre pentru profesori, nu profesori pentru catedre... Aci e, in fine o patrie pentru patrioti, nu patrioti pentru o patrie...

În cluburi sumptuoase; in cabinete particulare; in berarii populare, in circiumi de mahala, pe caile publice - la coltul bulevardului, sub splendoarea lampelor electrice, sau la raspintia departata, sub licarirea unui felinar afumat; in tramvaiu, pe jos, in vagon-lits, in clasa a doua or a treia; - dela spuma oligarchiei pina la drojdia clientelei - toti roiesc si forfotesc... soptesc, discuta, si peroreaza si isbucnesc si pun lumea la cale, - gindind la... persoane; vorbind de... persoane; aplaudind sau condamnind... persoane; expulsind sau decorind... persoane; exaltind sau calomniind... persoane !...Persoane si iar persoane ! Fireste, sistema trebue sa fie consecuenta.



(Iorga) “În ordinea politică... se produce neapărat din partea dreptului jignit o reacţiune, şi reacţiunea e cu atât mai puternică, cu cât conştiinţa nedreptăţii în ordinea politică, internă şi externă, este mai puternică."




SENAT
SENAT COMISII PERMANENTE
SENAT Arhiva video sedinte
CAMERA DEPUTATILOR
CDEP COMISII PERMANENTE
CDEP STENOGRAME

ACCESATI www.slate.com/

IN CATEVA SECUNDE 

       


c

Cristian Tudor Popescu
Marius Oprea

Bogdan Teodorescu
Bogdan Ficeag
c











Cornel Nistorescu

c

           REMEMBER

RUSII AU PLECAT DIN ROMANIA PENTRU A RAMANE. "In partida sa de sah pentru dominatia mondiala, Kremlinul si-a sacrificat stapanirea asupra Europei de Est, a efectuat un schimb de piese, pentru a-si asigura o mai buna penetrare a economiei si tehnologiei Europei Occidentale ("The Kremlin and the Western Politico-Cultural Establishment", - Lev Nevrozov 1990)". "Uniunea Sovietica isi propusese (in 1989) drept scop acela de a pleca (din Europa de Est), pentru a ramane" Ea a facut Vestului cel mai mare rau cu putinta: l-a lipsit de dusmanul sau! " ROMANIA SE AFLA SUB APASAREA PACATULUI... mai multe »

 HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH


c

c
  
c


2007 gandul.info/news/hrebenciuc-soparleste-pnl-guvernare-psd
TRADAREA LIBERALA
Tradarea Regelui de  Tatareascu
















c

c

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu