miercuri, 9 ianuarie 2013

GUVERNARILE PONTA

MIHAIL MANOILESCU
SANDU TUDOR
ARSENIE BOCA







Constantin_Noica








Poezii         





MIRCEA ELIADE








PETRE TUTEA/               








EMIL CIORAN







1. Daca in democratie facem conventia ca numaram capete si nu alegem intre valori, de ce sa nu numaram si capetele celor care nu sunt de acord cu lista  propusa de partide? Ce altceva sa faci, daca nu esti de acord cu ce iti propun partidele, decat sa nu te duci la vot in conditiile  interzicerii  „votuljui  alb”.  De ce sa decida poporului  vointa  partidelor   care nu detin nici 10% din increderea populara? DE CE  sa accepte romanul dictatura asta paguboasa a doi trei lideri  de partide, manipulati din umbra de gasti  si indivizi ce NU sunt cei mai buni prieteni ai democratiei, ai Romaniei   si ai oamenilor normali din tara asta?
2. Daca experienta "Romania" a demonstrat ca "societatile civile"  si "democratia" pot fi anihilate de patronii "societatilor de televiziune care confisca dreptul la exprimare publica, ACEST ADEVAR TREBUIE FACUT PUBLIC!
3. Daca votul cu arcanul, cu autobuzul si cu primarul plimband zaharelul si urna mobila prin sate s-a impus votului prin corespondenta si votului alb, daca a face  "scandal" a devenit mai acceptabil decat a face politici economice, inseamna ca pentru o parte din romani  va fi mai convenabil  sa fie condusi de oastea lui Ponta. Masa de incompetenti va fi satisfacuta ca moare si capra competentilor ca a lor oricum e impaiata de mult.
Cei  60% de romani care au refuzat sa legifereze prin vot un parlament, impus de politicienii US,L  cu nerespectarea. inadmisibila, a unui referendum popular, se vor resemna sau vor pleca din tara lasandu-si caprele in voia votatilor? Daca politicienii USL au ales PE CINE sa votam, CATI parlamentari sa votam, CUM sa votam si CAND sa votam, unde mai este puterea poporului si ce mai inseamna povesetea cu "democratia". Iar daca nu exista puterea poporului, acesta suportand numai presiunea puterii detinuta de altii, trebuie sa spunem asta poporului cat mai ne poate auzi. Romanii sunt un popor FORTAT, abuzat.
4. Cel mai recent cinism marca Ponta: "2012 a fost anul victoriei!". Bravo vere! 
..........................................................................................................................................................................................


B1 TV LIVE,NASUL TV LIVE, EVZDIGI 24 TV LIVEHOTNEWS
                                               

                                            

HERTA MULLER

Chip făr’ de chip
frunte de nisip
glas făr’ de glas
ce-a mai rămas
timp a rămas
timp făr’ de timp
ce-aş putea să schimb
unu dintre fraţi
pentru un Carpaţi

Am un singur gînd
ce-aş putea să vînd
boaba de strugure
sau un nasture
şapca făr’ de cap
aş putea să tac
mai pentru nimic
noaptea coase-un sac
de întuneric

Iarbă vitregă amară
fluieră un tren în gară
sau un copil făr’de adulţi
pe-asfalt stă un pantof desculţ
(Herta Müller, pentru 18 decembrie 2009, Timişoara)

ccccccccccccccccccccccccc
GUVERNAREA DIEHARD  PONTA1 
Cum s-a ales Romania cu Ponta premier 
UN GUVERN PENTRU USL, NU PENTRU ROMANI



















"O mână de oameni, un partid, o fascie, un nucleu oarecare sau mai bine, o bandă, se strânge la un loc, se organizează, fac între ei jurăminte, şi pornesc la luptă pentru a pune mâna pe putere prin orice mijloace, fără scrupul, cu teroare, cu crimă, cu trădare, cu blestem, însă cu deviza ademenitoare: Pentru fericirea tuturor oamenilor, chiar împotriva lui Dumnezeu..... Mistica urii nu cunoaşte margini. ...  atrăgând atenţia celor ce suntem de partea cealaltă a baricadelor, adică în tabăra dragostei şi a lui Hristos, asupra seriozităţii clipei. Vântul urei şi nebuniei bate şi peste noi, şi faptele din ultima vreme sunt o pildă. Să ne dezmeticim, cât mai este vreme”!!! - Sandu Tudor


Ministrii guvernului Ponta
-

REZULTATUL GUVERNARII
•      izolarea tarii pe plan extern, critici fara precedent din partea Uniunii Europene si Statelor Unite,
•      scaderea puterii de cumparare a 
leului,
•      cresterea somajului,
•      reducerea investitiilor,
•      pierderea credibilitatii guvernului condus de un plagiator (egal: hot) si mincinos notoriu,
•      calcarea in picioare a statului de drept,
•      apararea coruptilor si mafiotilor prin vot parlamentar sau prin USL-isti masati pe langa instante ca sa puna presiune pe justitie etc.







vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
GUVERNARE PONTA2, REGIM TOTALITAR ? 
(minciuna, inselatorie, dezinformare prin mass media, agresarea institutiilor statului, control asupra Parlamentului, vot furat)
“In politica, stupiditatea nu este un handicap .” ― Napoleon Bonaparte/ Singurul motiv pentru care unii merg sa voteze  „este pentru a-si schimba trecutul" ― Milan Kundera/ "Faptul ca noi nu suntem interesati de politica nu inseamna ca politica nu este interesata de noi" ― Pericles“
 "Dupa ce timp de doua decenii n-am fost decat niste bieti muritori (infricosati de tereoristi, mineri, banci ,fisc) , iata-ne in sfarsit promovati la rangul de muribunzi…" (Cioran)

1. Faptul ca Ponta a castigat batalia pentru Parlament nu il face mai putin plagiator, mai putin mincinos si mai putin adversar  al statului de drept si al valorilor europene. Votul retuseaza dar nu sterge.
2. Ponta si-a atins scopul cu mijloace necinstite,  incalcand regulilemintindinseland, calomniind si strangand in ceata sa hotii, coruptii, neocomunistii, pe toti care au avut de suferit de pe urma rigorilor statului de drept. Faptul ca s-au numarat mai multe capete in dreptul lui Ponta arata cat de mare este in Romania numarul hotilor, coruptilor, neocomunistilor si al familiilor acestora dar mai arata si cat de prost a  purtat PDL-ul dialogul cu pensionarii si profesorii aflati in pragul disperarii.
3. Pe piata  votului, cumparatorii au dorit sperante pentru un trai individual mai bun iar cei care au vandut asa ceva au fost numai USL-ul si PPDD –ul.  PDL s-a incapatanat sa vanda un produs cerut tot mai putin de cumparatori ,in acest moment de criza si saracie, si anume mai bine pentru stat si pentru colectivitate, fara sa zica nimic de un mai bine pentru individ. O piata are  regulile ei  si nu poti va cumperi si sa vinzi, in profit, daca nu tii cont de asta.
4. PDL a fost lipsit, pe toata perioada,  de capetenii pe cand la USL capeteniile au strigat tot timpul, din toti rarunchii  si pe toate televiziunile “dati ma in ei  ca sunt slabi din punct de vedere social”
5. PDL s-a axat pe distrugerea gastilor politice, pe etica si pe dreptate sociala, pe cand USL a mizat aproate exclusiv pe asigurarea protectiei si privilegiilor membrilor gastii,cu singura conditie sa  serveasca  interesele conducatorilor gastii.
6. Pe 9 decembrie sistemul oligarhic a inlocuit sistemul democratic in Romania. Cu ce efecte si pentru cat timp, vom vedea.

***

Dupa  "fenomenul Pitesti", "fenomenul teroristi", "fenomenul mineriade", ne confruntam acum  cu "fenomenul Ponta",  un  individ defectat la contactul cu  puterea politica pe care a obtinut-o rapid prin  plagiat, minciuna, inselaciune, santaj  si  coruptie.
Ponta, dupa ce  a facut campanie electorala toata guvernarea Boc franand orice initiativa, a aruncat pe fereastra Parlamentului pe Ungureanu,   a sacrificat cu cinism Schengenul, fondurile de la "centrul" european, spiritul si litera democratiei transformand tot aparatul de stat in tribuna sa electorala; dupa tot acest efort de santaj, minciuna, coruptie politica si deturnare de fonduri mistificari mediatice, a pus   poporul roman   intre doua ghilimele istorice  cat Romania de mari  de mari!
Istoria a dovedit ca nu exista ceva care sa nu poata fi, pe termen scurt,  falsificat, denaturat si uzurpat prin forta, atunci cand detii puterea  puterea totala, iar  Ponta s-a angajat "sa faca istorie"
***

GASTILE LUI PONTA 2 (PONTA-NASTASE, PONTA-SARBU, PONTA-ANTONESCU, PONTA-DOGARU)
ACORDURI DE COLABORARE :ACORD PONTA-BASESCU

PROMISIUNI/  REALIZARI
www.econtext.ro

PROMISIUNI
Impozitarea salariilor de peste 4000 lei.

Anularea totala a contractelor cu baietii destepti.

Reducerea TVA din agricultura si alimentatie.

Majorarea completa a salariilor.

Introducerea managementului privat la unele companii de stat.
Continuarea proceselor de privatizare la Hidroelectrica, TAROM, CFR Marfa
Nu a dat nici o lege si nu a luat nici o masura pentru stimularea economiei.
Nu a redus CAS si TVA.
Nu a luat masuri pentru crearea de locuri de munca.
Nu a redus impozitul progresiv.
Antonescu nu si-a dat demisia asa cum a promis.
Nu a realizat bugetul de stat pe 2013 nici pana la sfarsitul anului.
FAPTE
Zeci de inlocuiri la sectiile companiilor si institutiilor de stat.
Inlocuiri la sefia TVR si SRR.
Inlocuirea presedintelui Senatului.
Inlocuirea presedintelui Camerei Deputatilor.
Inlocuirea Avocatului Poporului.
Restrangerea atributiilor Curtii Constitutionale.
Insolventa Hidroelectrica.
Scandal legat de „sinuciderea” lui Nastase.
Scandal legat de plagiatului ministrului propus Ciorina Dumitrescu.
Scandal plagiat ministru Ioan Mang.
Scandal datorita actiunii lui Ponta de a se duce la Bruzelles in locul lui Basescu.
Majorare salarii cu 8%.
TVA platit la incasare facturi.
Semnarea unei declaratii comune cu Rep. Moldava privind energia.
Scandalul procurorilor Sanpetru si Balan.
Trecerea ICR la Senat.
Scandal privind desfiintarea CC, DNA, ANI, CNSAS.
Scandal privind intimidarea Curtii Constitutionale.
Scandal  privind prelungirea referendumului.
Suspendarea presedintelui Basescu.
Organizarea referendumului.
Contestarea rezultatelor referendumului pe care ei l-au organizat.
Scandal in jurul datelor de la INS privind numarul total al cetatenilor cu drept de vot.
Scandal privind potentiale fraude USL la referendum si implicarea lui Liviu Dragnea
Scandal in jurul lui Ioan Rus si Victor Dobre privind posibile fraude la referendum
Reorganizarea TVR prin desfiintarea TVR Info si TVR Cultural si concedieri colective.
Rectificare bugetara, deficitul fiind majorat de la 1,9% la 2,25%
Scandal USL cu scopul impiedicarii investigatiilor facute de procurori in sate
Scandal in urma numirii lui Mona Pivniceru ca ministru al justitiei
Sistarea unor contracte Hidroelectrica.
Scaderea fondurilor pentru autostrazi.
Reducerea fondurilor pentru extinderea metroului Bucuresti.
Cresterea indemnizatiei pentru mame.
Introducerea bacalaureatului profesional.
Critici aduse guvernarii USL de diversi lideri europeni *(Barosso, Merkel, etc.)
Privatizare defectuasa a Oltchim.
Propunere de trecere a CSM si parchete sub control parlamentar.
Demisia lui Vasile Cepoi din functia de ministru al sanatatii datorita acuzarilor de deturnare de fonduri europene.
Plecarea lui Ponta de la sedinta CSAT.
Inghetarea fondurilor europene pentru mai multe programe
IMPLICATII
Deprecierea accelerata a monedei nationale.
Scaderea indicatiilor de la Bursa de Marfuri Bucuresti.
Inrautatirea ratingului Moody's.
Scaderea valorilor de piata a companiilor de stat.
Uriasa erodare a imaginii Romaniei.
Amanarea acceptarii Romaniei la spatiul Schengen.
Scumpirea imprumuturilor externe.
Critici severe la adresa guvernului din partea liderilor europeni.
BNR a cheltuit circa 2 miliarde de euro  pentru sustinerea cursului de schimb.
Intarzierea delegatiei FMI si CE.
Erodarea increderii in partidele politice.
Cresterea dobanzilor la  imprumuturile interne ale statului.
Cresterea dramatica a preturilor datorita cresterii inflatiei pana la 5,33% la nivelul lunii septembrie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu